четверг, 11 декабря 2014 г.

Все люстрированые прокуроры возвращаются судами


Одіозний прокурор має шанси повернутись на посаду?

Автор  

10.12.14р. біля парадного входу до Черкаського окружного адміністративного суду палали шини. Чорний дим їдкий дим окутував приміщення. Так громадські активісти показували суддям своє ставлення до можливого повернення на посаду звільненого прокурора Черкаського району Руслана Олійника.

Цього дня колегія суддів Черкаського окружного адміністративного суду розпочала розгляд позову Руслана Олійника про відновлення його на посаді. Як випливає з тексту позову, екс-прокурор не погоджується з рішенням про звільнення і вважає його необґрунтованим і незаконним.
Головна вимога – скасування рішення про звільнення і відновлення на посаді.
Поки йшло перше судове засідання активісти влаштовували під стінами фаєр-шоу із концертом — на трубі та барабанах виконували популярні пісні. Засідання суду було відкритим. До зали залюбки впускали журналістів та громадських діячів.
Звільнений прокурор, окрім відновлення на посаді просить суд відшкодувати матеріальні та моральні збитки. У своєму позові він вмотивував суми. В якості матеріальних збитків Руслан Олійник просить відшкодувати йому зарплату за вимушений прогул від моменту звільнення. Також позивач просить суд стягнути із відповідачів – Генеральної прокуратури та прокуратури Черкаської області загалом 10 тисяч гривень моральної шкоди.
— У особовій справі мого довірителя немає жодного стягнення, але є багато заохочень та нагород. Мій довіритель має право на повагу з боку органів прокуратури, в яких працював. Незаконне звільнення завдало моєму довірителю душевного болю, душевного хвилювання, змусило його знову організовувати своє життя, — вмотивувала вимогу про стягнення моральних збитків представник Руслана Олійника.
Одним із найгрубіших порушень при звільненні Руслана Олійника його представники вважають звільнення особи у період непрацездатності.
Яке рішення ухвалить суд — поки невідомо.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения


Интернет реклама УБС