пятница, 12 декабря 2014 г.

ПРОКУРОРСЬКІ МІЛЬЙОНИ (Видео)


Нещодавно активісти продемонстрували відео розкішного маєтку Генпрокурора Віталія Яреми. «Слідство.Інфо» знайшло ще двох прокурорів, яким є що приховувати. Один із них - Вадим Максимов, прокурор Волинської області. Про це йдеться усюжеті Громадського.tv.

Що робити з казковими прокурорськими деклараціями? Відповідь на це питання шукали в обласній прокуратурі активісти «Слідство.Інфо». Адже, як неодноразово виявлялось, для додаткових заробітків у посадовців є бізнеси, оформлені на підставних осіб, яким не загрожує жодна перевірка та жодна перешкода. З Вадимом Максимовим ситуація дещо інша.

Під час свого представлення, яке відбулося 3 серпня цього року прокурор продемонстрував неабияку відкритість до громади. Минуло 3 місяці – і Вадим Максимов уже ховається за спини своїх секретарів і відмовляється пояснювати, звідки у 2013 році році на його рахунках раптово з’явилися майже 7 мільйонів гривень. Ці гроші він приховував у декларації - активісти дізналися про них лише через Генпрокуратуру.

Прокурор з дружиною, Ларисою Максимовою, також задекларували 2 позашляховики – ToyotaRav4,2008 року, і Toyota Prado, 2007 року. Це ще з півмільйона. А ще – земельну ділянку на 80 соток, 2 квартири, будинок і гараж. Разом це майже 220 метрів квадратних.
Вся ця нерухомість, імовірно, в Києві чи області, адже всю свою трудову кар’єру він працював у столичній прокуратурі на різних посадах. І лише двічі – у приватних фірмах, короткі терміни.



Зокрема, він був головним юристом у ТОВ «Дельта Інвест», засновником якого через ще одну фірму є українська медіа-група Бориса Ложкіна, нинішнього Глави Адміністрації Президента.



З 2010 року прокурор щоразу вказує в декларації близько 700 тисяч гривень дивідендів чи процентів. Але не вказує жодної суми у банках чи капіталу у фірмах. Судячи з відсотків, мільйони у чиновника були ще до роботи на Бориса Ложкіна. Дружина прокурора бізнесом не займається.

На запитання «Звідки гроші?» прес-секретар прокурора області Наталка Мурахевич пояснює: «Вимушена констатувати, що мій керівник не коментуватиме того, про що Ви запитували».



«У діях прокурора є ознаки незаконного збагачення. Це конкретний злочин кримінального кодексу», - пояснює керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

«Насамперед має бути розпочате кримінальне провадження. Прокурор на цей час має бути відсторонений від виконання обов’язків. Потім, якщо є достатня доказова база, справа має бути передана в суд, і суд має вирішити – винний чи не винний», - каже Віталій Шабунін.

Прокурори, ймовірно, уникнуть кримінального переслідування за статки, походження яких вони не можуть пояснити.

Лише тепер, після змін в антикорупційному законодавстві, чиновник сам зобв’язаний довести, що майно в нього легальне, чи це не хабарі чи незаконна підприємницька діяльність. Але це буде вже з деклараціями за 2015 рік. Усе, що було до цього, вони можуть взагалі не пояснювати, чи віджартуватися: «А мені теща подарувала». І покарати їх може, хіба що, Генпрокурор. Якщо захоче.


Як повідомили у Генпрокуратурі, згідно з Законом про очищення влади вже звільнили 138 працівників органів прокуратури, серед них – 7 прокурорів обласного рівня. Перевірити інших обіцяють у березні-травні 2015 року. Тож, у них ще є час підзаробити

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения


Интернет реклама УБС