суббота, 13 декабря 2014 г.

О видеосъемке в супермаркетах - рекомендации от Потребителя


Партнер Дорожного Контроля Харьков информационный проект "Потребитель"  информирует:


1) Разрешено всё, что не запрещено законодательством Украины (внутренние правила магазинов, как известно, не являются законодательством);

2) Открываем главный закон нашего государства - Конституцию -СТАТТЯ 34. Кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань.

Кожен має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб - на свій вибір. (адм. Ваш выбор это видеосъемка)

СТАТТЯ 50. Кожен має право на безпечне для життя і здоров'я довкілля та на відшкодування завданої порушенням цього права шкоди.

Кожному гарантується право вільного доступу до інформації про стан довкілля, про якість харчових продуктів і предметів побуту, а також право на її поширення. Така інформація ніким не може бути засекречена.(адм. Мы свобираем информацию про продукты питания)

3) Закон України "Про інформацію", ст 21: 4. До інформації з обмеженим доступом не можуть бути віднесені такі відомості:
1) про стан довкілля, якість харчових продуктів і предметів
побуту;
4) про факти порушення прав і свобод людини і громадянина; (адм. Если магазин торгует просрочкой - это является нарушением прав потребителя)

4) Гражданский кодекс Украины СТАТТЯ 307. Захист інтересів фізичної особи при проведенні фото-, кіно-, теле- та відеозйомок

1. Фізична особа може бути знята на фото-, кіно-, теле- чи відеоплівку лише за її згодою. Згода особи на знімання її на фото-, кіно-, теле- чи відеоплівку припускається, якщо зйомки проводяться відкрито на вулиці, на зборах, конференціях, мітингах та інших заходах публічного характеру.(адм. Т.е. в публичных(общественных) местах согласие лица не требуется)

Вот основные нормативно-правовые акты, разрешающие фото-видеосъемку в магазинах.

группа вконтакте, рекомендую : https://vk.com/potrebitel_kh

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения


Интернет реклама УБС