пятница, 22 августа 2014 г.

Ходатайство о юридической помощи (ОБРАЗЕЦ)

Если на Вас инспектор ГАИ составил протокол и вы хотите его обжаловать, но у вас на данном этапе нет времени, желания, а главное, если вы не знаете как это делается, для подготовки, либо....В общем, для того что бы инспектор не вынес постановление на месте, Вы можете подать Ходатайство о юридической помощи.

(ОБРАЗЕЦ)

Інспектору ДПС

відділення ДАІ з обслуговування __________________

________________________________________ області

звання, ПІБ інспектора


від кого - ваше ПІБ

проживаю: індекс, м. ______________________,

вул. ______________, буд. ___, кв. ___

тел. __________



Клопотання
про відкладення розгляду справи для реалізації права на захист


Відповідно до частини 1 статті 268 КУпАП, особа, яка притягається до адміністративної відповідальності має право: знайомитися з матеріалами справи, давати пояснення, подавати докази, заявляти клопотання; при розгляді справи користуватися юридичною допомогою адвоката, іншого фахівця у галузі права, який за законом має право на надання правової допомоги особисто чи за дорученням юридичної особи.

Право на правову допомогу гарантується статтею 59 Конституції України: «Кожен має право на правову допомогу».

Відповідно до статті 64 Конституції України конституційні права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України.

Адміністративного правопорушення я не вчиняв, вважаю що протокол складений щодо мене безпідставно та незаконно. Я маю намір написати письмове заперечення, яке має бути долучено до матеріалів даної справи, однак на даний час цього зробити не можу, оскільки не маю достатніх знань чинного законодавства України, що регулює питання притягнення до адміністративної відповідальності. Тому мені необхідна кваліфікована правова допомога.

Наголошую, що жодна посадова особа не має право обмежити право особи на правову допомогу, тому задоволення даного клопотання є обов’язковим. В іншому випадку змушений буду повідомити про даний факт обмеження мого конституційного права до прокуратури.

Враховуючи викладене, керуючись ч. 1 ст. 268 КУпАП, ст. ст. 59, 64 Конституції України, з метою всебічного, повного і об'єктивного з'ясування обставин справи, вирішення її в точній відповідності з законом,



ПРОШУ:



1. Долучити дане клопотання до справи про приятгнення мене до адміністративної відповідальності та зробити відмітку про це в графі «До протоколу додаються....».

2. Перенести розгляд даної справи на інший день, надавши таким чином мені можливість реалізувати моє право на правову допомогу. Вважаю, що достатнім часом для отримання правової допомоги та написання письмового заперечення буде строк в 10 діб.

3. Повідомити мене письмово про дату, час та місце розгляду справи.





“____” ___________ 2014 р.                                  ______________________

ПИШИТЕ в двух экземплярах, один остается у инспектора и прикрепляется к протоколу (о чем делается запись в протоколе), второй завизированный этим инспектором остается у Вас.

Берегите себя и удачи Вам на дороге!

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения


Интернет реклама УБС