пятница, 10 октября 2014 г.

Прокуратура вимагає жорсткого покарання для чотирьох міліціонерів


Прокуратура Печерського району столиці в Апеляційному суді оскаржує рішення суду першої інстанції, яким звільнено від покарання 4 міліціонерів, що незаконно провели обшук у приватній квартирі та «вибили» з господаря зізнання у злочині, який він не скоював.

У 2012 році четверо оперуповноважених відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків без ухвали слідчого судді провели обшук у квартирі киянина. Під час обшуку було знайдено сумку, в якій містилися паперові згортки з висушеною речовиною рослинного походження.

Не з’ясувавши жодних обставин походження вилученої речовини та не викликавши слідчо-оперативну групу, міліціонери одягнули господарю квартири наручники та відвезли до райвідділку, де силою вибили зізнання в незаконному зберіганні заборонених речовин.
Прокуратура Печерського району відразу зреагувала на виявлені порушення з боку правоохоронців та розпочала кримінальне провадження за фактом скоєння злочину передбаченого ч.2 ст. 28, ч.2 ст. 162 КК України (незаконне проникнення до житла, незаконне проведення в ньому огляду, вчинені службовою особою за попередньою змовою групою осіб) та ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення службових повноважень).

Слід зазначити, що обвинувачені своєї вини не визнали. Прокурор у справі, врахувавши всі обставини, вимагав у суді покарання у вигляді позбавлення волі строком на 4 роки. Проте вироком Печерського райсуду обвинувачених було звільнено від відбування покарання з іспитовим строком один рік.

Не погоджуючись з таким рішенням суду, прокуратура Печерського району м. Києва заявила апеляційну скаргу з вимогою призначити більш жорстке покарання обвинуваченим у справі.

источник: Прес-служба прокуратури міста Києва

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения


Интернет реклама УБС