понедельник, 8 сентября 2014 г.

Порядок подачи и форма обжалования

Ст. 5 ЗУ Про звернення громадян. Вимоги до звернення 
Звернення адресуються  органам  державної  влади  … або посадовим особам,  до повноважень яких належить вирішення порушених у зверненнях питань.
 У зверненні має бути зазначено прізвище,  ім'я,  по батькові, місце  проживання громадянина,  викладено суть порушеного питання, зауваження, пропозиції, заяви чи скарги, прохання чи вимоги.
Звернення може   бути   усним   (викладеним   громадянином  і записаним посадовою особою на особистому  прийомі)  чи  письмовим, надісланим  поштою  або  переданим  громадянином  до  відповідного органу, установи особисто чи через уповноважену ним особу, якщо ці повноваження оформлені відповідно до чинного законодавства.
Звернення може бути подано як окремою особою (індивідуальне), так і групою осіб (колективне).
Письмове звернення   повинно   бути    підписано    заявником (заявниками) із зазначенням дати.

Звернення, оформлене без дотримання цих  вимог,  повертається заявникові  з відповідними роз'ясненнями не пізніш як через десять днів  від  дня  його  надходження,  крім  випадків,   передбачених частиною першою статті 7 цього Закону.

Ст. 6. Мова звернень і рішень та відповідей на них 
Громадяни мають  право звертатися до органів державної влади, місцевого  самоврядування,   підприємств,   установ,   організацій незалежно від форм власності, об'єднань громадян,  посадових  осіб українською чи іншою мовою, прийнятною для сторін.
Ст. 8.Звернення, які не підлягають розгляду та вирішенню 
Письмове звернення   без   зазначення  місця  проживання,  не підписане автором (авторами),  а також  таке,  з  якого  неможливо встановити авторство, визнається анонімним і розгляду не підлягає.

Не розглядаються повторні звернення одним і  тим  же  органом від  одного  і того ж громадянина з одного і того ж питання,  якщо перше вирішено по суті,  а також ті  звернення,  терміни  розгляду яких  передбачено  статтею  17  цього  Закону

 

п. 2.2. Наказа МВС №1177 от 10.10.2004
У зверненні мають бути вказані прізвище, ім'я та по батькові, місце проживання громадянина,  а також викладено  суть  порушеного питання.  Письмове звернення має бути надруковано або написано від руки,  розбірливо і чітко,  підписано автором (групою авторів), із зазначенням дати.
 Звернення, оформлене без дотримання цих  вимог,  повертається авторові з відповідними роз'ясненнями в термін не пізніш ніж через десять днів від дня його надходження,  крім випадків, передбачених частинами  першою та другою статті 7 Закону України "Про звернення громадян".  

Письмове звернення  без  зазначення  місця   проживання,   не підписане  автором  (авторами),  а  також таке,  з якого неможливо встановити авторство, визнається анонімним і розгляду не підлягає.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения


Интернет реклама УБС