пятница, 17 октября 2014 г.

Як «легко» працюється в Державтоінспекції

Як «легко» працюється в Державтоінспекції

Часто доводиться чути від пересічних громадян, що служба в ДАІ легка й безпечна, а скептики зазвичай полюбляють нарікати: мовляв не роблять нічого, а гроші гребуть лопатою. При цьому зазвичай забувають відоме прислів’я: добре там, де нас нема.  



Події останніх місяців сколихнули не лише Україну, а й весь світ. На сході держави триває антитерористична операція щодо знешкодження терористичних угруповань. І ми, як українці, робимо одну велику справу - аби в країни панував мир та спокій.





На даний час неспокійно не лише в зоні проведення АТО, а й на автодорогах всієї держави. Майже кожного дня в мирних областях трапляються факти, що свідчать про непросту професію працівника ДАІ.  Підтвердженням цього є останній випадок, що стався днями, в Святошинському районі столиці.
На Кільцевій дорозі, навпроти будинку №66 по вулиці Зодчих, екіпаж ДПС відділу ДАІ з обслуговування Святошинського району ГУМВС України в м. Києві несли службу по нагляду за дорожнім рухом. На початку дванадцятої години ночі увагу вартових доріг привернув автомобіль «Mercedes Benz», сірого кольору. Після перевірки документів правоохоронцями авто продовжило рух в напрямку вулиці Жмеринської.
Та вже за 10 хвилин потому водій повернувся на місце події та звернувся до інспекторів ДПС. Керманич авто мотивував, що на його думку, під час спілкування з правоохоронцями втратив мобільний телефон.
У цей час з переднього пасажирського сидіння вискочив чоловік з явними ознаками алкогольного сп’яніння та погрожуючи інспекторам розправою несподівано розпочав стрілянину. Здійснивши два постріли в бік правоохоронців,  зловмисники кинулися навтьоки.  
На щастя, цього разу із зустрічі з озброєними зловмисниками чоловіками працівники ДАІ вийшли неушкодженими. На жаль, не всі подібні випадки закінчуються таким чином. Достатньо згадати трагічні розстріли працівників ДАІ у лютому та березні цього року.



Останнім часом працівники ДАІ кожного дня виявляють зброю, що перевозиться у приватних авто.
Так, учора, опівночі на 395 км автодороги Київ-Харків, на посту ДАІ «Чутове», працівники ДПС затримали легковик «ВАЗ-2121», під керуванням 30-річного мешканця Київської області.
У салоні авто виявили один автомат «АКС-74», три магазини до нього, п‘ять гранат, п’ять запалів до них, сто п’ятдесят патронів калібру 5,45 мм,  тротилову шашку та штик-ніж.
Не варто забувати - робота інспектора ДПС потребує неабиякої витримки та мужності.  Адже незалежно від того, чи на вулиці спека, чи сніг, чи дощ, інспектор стоїть на посту від 8 до 12 годин. Щохвилини правоохоронці можуть зупинити авто, яким перевозиться зброя, вибухівка, або інші заборонні предмети. Й передбачити, як поведе себе зловмисник заздалегідь  просто неможливо. Такий напружений графік роботи може витримати тільки той, хто за покликанням серця пішов в цю професію. Людина має бути  сильною та вольовою, вихованою на принципах добра i справедливості, повинна мати бажання допомагати людям та протистояти злочинності.
Усіх бажаючих на власному прикладі пересвідчитися, яка вона, робота в Державтоінспекції, запрошуємо на службу до лав ДАІ.

Прес-служба Департаменту
ДАІ МВС України



Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения


Интернет реклама УБС